Bok om öl!

Har under ett tag funderat och haft en önskan om att publicera en bok eller en tidsskrift om att brygga öl. Intresset för hantverksmässig öl har ju verkligen skjutit i höjden de senaste åren med alla microbryggerier som ploppat upp och också nått framgång i sin försäljning via systembolaget.

Behöver hitta en duktig författare med rätt kunskap som kan tänka sig att skriva denna bok så skulle jag gärna ge ut den på mitt förlag och jag tror att den med rätt marknadsföring hade kunnat sälja rätt så bra för att vara en faktabok. Att brygga öl hemma själv har ju nog heller aldrig varit mer populärt än vad det är i dagsläget. Något som bidrar till detta är ju tillgängligheten av att kunna införskaffa sig det man behöver för tillverkning och inte minst så har utrusningen blivit bättre och mindre komplicerad. T.ex. så kan man ju för runt 8 000 kr införskaffa sig en Grainfather som är ett komplett bryggverk för hemmabruk. Mer info om Grainfather finns förövrigt på grainfather.se

Jag tror som sagt att intresset för ölbryggning nu är så stort så att man kan ge ut en bok men även att man kan komplettera detta med utgivandet av tidsskrift. Kanske att en utgivning med ett nummer per kvartal hade kunnat vara en lagom takt.

Jag får helt enkelt klura vidare på detta och hitta rätt person som skulle kunna författa denna bok och kanske även agera som tidningsredaktör för tidsskriften.