Snart åker jag ut till mitt smultronställe!

Trots att jag hade mina tvivel så fick vi vår tillslut och vilket väder dessutom. För mig och min familj betyder vår bara en sak, vår sommarstuga ute i Falkenberg. Så fort solen kommer fram spenderar vi varje chans vi får ute i den lilla röda stugan. Den lilla stugan som är på 45 kvm, där tiden har stått still sedan 60-talet vilket var när mina föräldrar byggde den. Huset är perfekt placerat i ett skogsbryn med sol ifrån morgon till kväll. Det flesta dagarna ute i stugan spenderas ute i solen med ett nytt manus i ena hand och ett kallt glas hemgjord saft i den andra. Stugan är den plats där jag trots att jag är ledig får mest jobb gjort. Det är aldrig min mening att jobba när jag är ledig men när man älskar sitt jobb så som jag gör och dessutom älskar att läsa är det verkligen perfekt. Dessutom är det något med doften av saltvattnet, grannar som grillar och naturen, som gör mig så galet sugen på att lägga mig i hammocken och läsa dagarna i enda.

Måste säga att jag ser lite extra mycket fram emot stugan i år då jag fick en impuls att importera en gammal flakmoppe från Norge, en vacker grön Crescent MCB 1189 som tillverkades 1983. Den var i en fint patinerat originalskick men med punka på ena däcket samt hade utslitna vajrar. Efter lite sökande på Google lyckades jag hitta det perfekta företaget, Ettans Mopeder där jag kunde hitta alla delar jag behöver för att kunna återställa den till sitt förstklassiga tillstånd, se mer här! . Då jag till en början var osäker exakt vad jag behövde köpa mejlade jag ägaren av sidan, som gav mig en massa smarta tips. Jag fick allt till ett väldigt rimligt pris, så nu är delarna beställda och på väg till stugan. Jag skulle verkligen starkt rekommendera den sidan! Förhoppningsvis inom ett par veckor är flakmopeden klar och redo att användas till våra turer ner till havet. Det kommer verkligen underlätta att ha en flakmoppe, då Falkenberg är så turisttätt på somrarna att det är rent omöjligt att hitta parkering. Dessutom så fyller vår äldsta dotter 15 i sommar och så fort körkortet är godkänt kommer vi kunna släppa iväg henne på moppen själv. Vilket verkligen kommer underlätta då hon för första gången har ett sommarjobb. Tänk att hon kommer jobba i samma lilla kiosk som jag jobbade i när jag var tonåring. Vilken våg av nostalgi känslor som kommer över mig!