Läsvärt deluxe!

Sommaren är i full blom och långsamt töms kontoret och staden på människor. Jag förstår dom, själv spenderar jag mer än gärna hela semestern ut i stugan i Falkenberg eller på en strand någonstans. Allt för att komma bort en stund ifrån den hektiska storstaden. Om det är något som jag vet folk gör  på somrarna så är det att klämma in hela årets läsning på ett par korta månader. Då dom ”inte haft tid” att läsa dom tidigare. Antagligen därför ljudböcker är så populärt, när man kan ”läsa” en bok på samma gång som kan tex diska eller städa. Jag som utan problem kan sluka en bok per vecka. Antar det har med prioriteringar att göra. På somrarna när jobbet inte tar upp all min tid är det sällan på dygnet som jag inte sitter med näsan i en bok.

En av böckerna som jag verkligen fastnat för den här sommaren är en bok skriven av en väldigt framgångsrik Exportkonsult. Jag fick hans manus på mitt bord för flera månader sedan nu och mannen är ett trollkarl inom sitt yrke. Det sista månaderna har vi jobbar nära på varandra för att publicera hans livsverk. Den här grabben är trots sin lysande karriär bara 30 år gammal. Han började sin karriär i Dubai´s skyskrapor när han som 18-åring av ren tur halkade in på ett exportföretag på hans första utlandsresa. På ynka två år lyckades han klättra från säljare till chef över ett team på 50 personer och ansvarig för en hel avdelning. Ett par år efter det var han en av det mest eftertraktade namnen på exportmarknaden världen över. Som han förklarade för mig hade han kunnat pensionera sig för länge sedan, men då han är en rastlös stjäl bestämde han sig för att  flytta hem till Sverige för att startade sitt egna företag inom exportkonsultation . Det tog inte mer än ett par månader innan företaget gick med miljonvinst. Det tog inte lång tid när vi träffades första gången för att diskutera hans manus innan jag visste att det skulle bli en riktig stor säljare. Trots hans framgång och rikedom är Andreas som han heter en väldigt enkel och ödmjuk person. Vilket antagligen var varför det var ett sådant roligt uppdrag. Ibland kunde han ringa mig mitt i natten bara för att läsa en mening till mig över telefonen då han ville veta vad jag tyckte. Min man tyckte självklart nattsamtalen var rätt besvärliga till en början. Men då han vet hur passionerad jag är för mitt jobb fick han bara vänja sig och tänk vilken succé det blev, årets självbiografi. Dessutom som tack för all hjälp har Andreas sagt att jag och familjen mer än gärna får låna hans lägenheter i Dubai eller i LA så nu är vinter semestern redan inbokad.