Cafébokaffär

I sammanband med redaktionen har vi bestämt att öppna en liten bokhandel där vi bara säljer de böcker som redaktionen har publicerat. Vi gick ifrån en idé på ett fredagsmöte till en riktig butik i anknytning till kontoret på en månad. Butiken är väldigt elegant gjord med sköna läs-stolar och ett litet fik i ena hörnan med en barista. För det är klart man behöver kaffe om man ska sitt och läsa. Dock har vi en sak som vi fortfarande behöver ordna och det är en betalningslösning. Vi är i full jakt efter ett kassasystem, vi behöver rubbet, kortläsare, kvittomaskin hela faderullan. När vi Googlade hittade vi Joboffice.se som erbjuder allt inom kassasystem vilket var helt perfekt för oss. Dessutom erbjöd dom en utbildning för kassaansvarig  och kassapersonal kostnadsfritt vilket vi självklart vill utnyttja då detta är nytt för firman och vi i personalen kommer turas om att ansvara för butiken. Till en början tänkte vi anställa ytterligare en personal för att få fullt ansvar för butiken. Dock med ett bibliotek på över 250 titlar kom vi snabbt fram till att det mest praktiska vore om vi i personalen skulle turas om att sköta affären. Detta då vi redan känner till våra böcker och det hade tagit för lång tid att träna någon ny. Dessutom kan ingen sälja en bok som författaren eller förläggaren då det endast är dessa två som är känslomässigt engagerande i boken.

Bokaffären är som ni hör inte riktigt klar än men den har trots detta fått mycket uppmärksamhet på sociala medier och i bokvärlden. Om en månad kommer vi ha en invigningsfest och gästlistan är redan full av potentiella kunder och författare. På kvällen kommer några av våra populäraste författare komma för att mingla med gästerna för att hjälpa till att sälja våra böcker. Vi kommer självklart ha en öppen bar och en dj som kommer spela musik i backgrunden. Alla på redaktionen ser fram emot den stora dagen och jag vet att det kommer bli en fantastisk kväll med elegant klädda människor, intressant presentationer av nya böcker och god mat. Vi har hyrt en av Göteborgs kändaste partyplanerare som står för all förberedning. Allt vi behövde bidra med var att komma med ett tema, resten tog dom hand om. Temat som vi röstade fram var guld böcker, det kommer bli väldigt spännande att se hur dom tolkar dom två orden.

Enligt spårningsnumret kommer vårat kassasystem, kortläsare, kvittomaskin och alla det andra imorgon.

Nu är det det snart läggning av barn på gång. men först behöver jag köpa lite saker till vovven på nätet. Har kikat runt och hittade hansesgården.se som verkar riktigt bra!