Spanska drömmen

http://www.todaypress.se/wp-admin/post-new.php

Nu har lugnet äntligen lagt sig över bokhandeln. Det var ett par hektiska veckor efter öppningen med många kunder, men nu har det äntligen börjat lugna ner sig en aning. Det är fortfarande fullt med kunder varje dag men nu slipper dom stå och trängas. Vi använder fortfarande vårat roterande schema, men då iden var min har jag fått huvudansvar och står oftast nere i butiken. Vilket inte gör mig något då jag stortrivs bland alla böcker. Kunder frågar ofta om boktips och då jag nästan har läst alla våra böcker är jag perfekta personen för jobbet. Jag har dessutom fått igång en dag i veckan då barnfamiljer kan komma för att lyssna på högläsning och en bokklubb som nu har närmare 15 medlemmar.

Vårat nya fiket har dessutom blivit kvarterets mest populära mötesplats. På morgonen möts man ofta av kvarterets kostymnissar som gnuggar sömnen ur trötta ögon i behov av koffein, vid lunch kommer mamma- pappagrupperna fullt med skrikande små barn och på eftermiddagarna ser man hipsters med sina näsor djupt nere i en av våra låneböcker. Flera gånger i månaden har vi också större grupper av affärsmän och kvinnor, som hyr en del av kaféet där dom i lugn och ro kan ha möten och konferenser.

Det var snart 2 månader sedan bokhandeln och fiket öppnade och då det har gått så bra har chefen lovat att bjuda oss på en utekväll på en närliggande spansk restaurang. Det är alltid väldigt trevligt med våra gemensamma utekvällar. Vi är en lugn grupp bokfanatiker som alla trivs väldigt bra i varandras sällskap. Då vi alla arbetar med olika genrer har vi alltid mycket att prata om. Jag brukar alltid försöka sätta mig bredvid antingen Lina som sysslar med reseböcker eller Ove vars huvudområde är mat och dryck. Båda brukar kunna ge mig flera spännande tips om platser eller maträtter som jag Googlar så fort jag kommer hem. Sist rekommenderade Ove en Tapas restaurang som hette El Toro Bravo. Blev ju illa tvungen att ta med familjen till restaurangen för att prova den lista av maträtter Ove gav mig och vilket Halleluja moment! Hela familjen var mätta i flera dagar efter vårat besök på restaurangen och ändå var det så billigt.

Det var allt för idag mina goa följare. Ta hand om varandra och glöm inte fylla på bokförrådet nu när hösten närmar sig! Det finns inge bättre än att spendera mörka höstkvällar under en tjock filt  med en god bok.