”Prata med en främling”

http://www.todaypress.se/wp-admin/post-new.php

Hösten är här och vad kommer efter hösten, jo självklart vintern. Min absoluta favorit säsong! Älskar vinterlandskap och varma jackor.

På jobbet har vi redan börjat förbereda inför julklappshandeln, genom att köpa in ett stort lager böcker. Vi har även pyntat caféet i höstens färger med värmeljus lyktor på varje bord och varma filtar för dom frusna. Vår barista har även ändrat om menyn, så att vi nu erbjuder både en höstig latte som smakar pumpa och caffelatte med pepparkakssmak.

http://www.todaypress.se/wp-admin/post-new.php

På veckomötet diskuterade vi olika idéer inför höst säsongen. Ett förslag som lades fram var att vi skulle ha en dag i veckan då vi hade ett tema ”Prata med en främling”. Lisa som min kollega hette som lade fram förslaget hänvisade till ett Youtube klick som hon hade sett.  Hon spelade upp klippet för oss där på mötet. På klippet kunde man se ett par olika personer som satt ensamma på ett Café, vissa satt och kollade på sina telefoner och andra satt bara och filosoferade. Helt plötsligt kan man se olika barn som går fram till dom vuxna och börja prata med dom. Man kan se att dom till en början är obekväma men efter ett tag smälter isen och dom vuxna börjar öppna upp sig för barnen. Det var en väldigt fin video men på samma gång väldigt sorglig, då man vet att det är så det fungerar i den vuxna världen. Det är tabu att prata med främlingar. Har själv flera gånger fått höra att jag är ovanligt osvensk som dom kallar det, då jag jämnt börjar småprata med främlingar, det kan vara på ICA eller på bussen. Men det är så jag är uppväxt och min mor är likadan. Här om dagen var jag och ungarna på Ö&B och letade efter ett diskställ. Jag och en äldre dag i 70 års åldern stod båda framför det breda utbudet diskställ och kunde inte bestämma oss. Så vi började prata för att fördriva tiden. När jag äntligen kunde bestämma mig och gick kassan frågade dottern om jag kände damen, vilket jag förklarade att jag inte gjorde. Hon frågade då varför pratade du då med henne. Jag försökte förklara för dottern att det är okej att prata med människor men att man på samma gång ska vara vaksam, då det finns mindre snälla personer i världen.

Självklart gick Lisas förslag igenom, så nästa torsdag skall vi ha premiär för ”Prata med en främling” dagen. Vi tänkte bjuda på en hemmagjord ost som min chef brukar bjuda oss på varje fredag med ett glas vin. Han köpte Mad Millie Hard Cheese Kit på en hemsida som han brukar handla ifrån.