En bok om el?

Fick i helgen ett mail från en person som hade ett färdigt upplägg för en bok om el, elavtal, elbolag. Helt enkelt allt som man bör tänka på när man ska välja elbolag, elavtal och hur man rent konkret gör när man jämför elpriser. Jag tänkte att det var en rätt udda och ovanlig idé för en facklitterär bok men det kanske skulle kunna funka, vad tror ni?

Rent spontant tänker man väl kanske att vem skulle vara intresserad av att köpa och läsa en sådan här bok? Känns ju som ett rätt tråkigt ämne. Elavtal är ju såklart ett måste men finns det tillräckligt med folk som verkligen är så pass intresserade av detta att de skulle kunna tänka sig att köpa en bok? Av hans upplägg att döma så förstår jag ju att det finns en hel del att skriva om, bara den delen där han går igenom alla olika typer av källor till el som finns kommer ju ta upp många sidor.

Har man tagit sig igenom en sådan bok så känns det dock som att man därefter skulle vara extremt bra förberedd för att kunna se över sitt val av elbolag och elavtal rätt ordentligt. Det kanske inte är en sådan dum idé trots allt? Ändå kanske värt att boka ett första möte med honom och låta honom pitcha detta live!

Annars tycker jag att det snurrar på rätt bra med både förlaget och bokcaféet. Som jag skrev om senast så planerar vi en hel del aktiviteter nu inför jul. Jag kan nu mer bestämt meddela att det t.ex. kommer innebära adventsfika varje advent med lite mer julaktiga godsaker och kanske även högläsning ur bibeln eller någon annan bok som stämmer bra in på högtiden. Tror det hade kunnat bli rätt stämningsfullt. Med lite låg julmusik i bakgrunden så tror jag helt klart på idén så det gäller bara att få ut informationen till folk så att de vet om att vi kommer att köra detta.

Det blir säkerligen någon annons i lokalpressen om detta men jag tror även vi kommer ta fortsatt hjälp av den digitala marknadsföringsbyrån Redcarpet även för detta. Ska bli intressant att se vad de kommer upp med för idéer för att nå ut med detta event när jag pitchar detta för dem. Jag tänker även att jag ska involvera Redcarpet mer i arbetet med att marknadsföra våra författare som är knutna till förlaget och hur vi når ut bättre och bredare med deras nysläpp av böcker.

Fortsatt mycket tankar framåt som ni ser – vi kör på så hörs vi när vi hörs!