Wall of fame

Hej på er!

Här kommer  lite trötta tankar så här på fredagseftermiddagen. Vi har en tom vägg inne på kontoret som vi länge har funderat över vad vi ska göra med. Förut idag så kom jag att tänka på att man kanske skulle sätta upp omslagen på våra bästsäljande böcker där. Lite som att skivbolag har gulplattor uppsatta. Ska nog lägga fram detta som ett förslag, det är ju väldigt roligt och uppmuntrande att visa upp det som vi på förlaget har gjort riktigt bra och förhoppningsvis sporrar det oss till att fortsätta göra ett riktigt bra jobb.

Frågan är hur man ska utforma själva monteringen på väggen? Ska man rama in omslagen i vanliga fotoramar, köpa såna där plastskivor så man kan laminera dom och ställa på en tavellist, eller ska man kanske göra som fina glaspriser? Ni vet såna dom delar ut på galor till kändisar och idrottsmän? Ni hör ju att jag har många tankar och idéer. Tycker bara att väggen har varit tom för länge så det är dags att piffa till den nu.

Inredningen på vårt kontor är en blandning av lite bohemisk stil och lyx så som sammet och heltäckningsmatta. Det är en dämpad och mysig miljö med rogivande musik i bakgrunden. Vi har satsat mycket på jordnära färger och härliga material. Jag tror att inredningen har väldigt stor betydelse när man ska driva projekt och skriva böcker, är det en behaglig miljö så tror jag att man blir mer inspirerad och jobbar bättre. Dessutom gör atmosfären att det skapas en riktigt härlig stämning bland oss som jobbar här och vi har alltid väldigt trevlig och peppar varandra. Vi är ett gäng kreativa själar så det är alltid någon som har ett spännande hemmaprojekt att berätta om som inspirerar oss andra.

En gång i månaden försöker vi anordna en tillställning, en konferens eller göra en aktivitet för att bygga vidare på vår teamkänsla, lära oss nya saker och hålla inspirationen uppe. Energi, inspiration och framåtanda är våra viktigaste verktyg för att fortsätta driva vårt förlag och varumärke. Våra värdeord är ofta det som lockar författare som passar just oss och det vi vill skapa som förlag. Därför tror jag att en wall of fame med våra bästsäljande böcker skulle kunna vara en fin del i detta. Ett kvitto på att vi gör ett bra jobb och en morot för författarna att jobba extra hårt så dom får en plats där.

Nu är klockan fem i tre och det är fredag eftermiddag så jag ska faktiskt unna mig och gå hem lite tidigare. Vi har jobbat på bra denna veckan och jag vet redan nu att resultatet för hela november kommer bli strålande. Jag är så stolt över mina kollegor!

Ha en underbar helg!