Servicedag och julen på intåg

Hej på er, det glädjer mig verkligen att ni kommer tillbaka hit för att läsa mer! På förlaget går allt som tåget, men måndag och tisdag denna veckan har sett lite annorlunda ut jämfört med våra vanliga arbetsdagar. Vår service firma hade lagt beslag på vårt kontor under två dagar så några av oss tog med sig datorerna och flyttade arbetsplatsen till ett fik medans resten hjälpte till på kontoret. Det som har gjorts är en storservice av allt kan man säga.

Service firman gjorde alltifrån att byta vattenfilter, rengjorde filter i ventilationen, putsade fönster, uppgraderade kaffemaskinen till att putsa golven och strök på ett nytt lager skyddsmedel. Under tiden dom pysslade med allt detta så var vi ett gäng som storstädade förrådet och ställde i ordning allt på hyllorna, körde skräp till återvinningen som vi inte hunnit på ett tag och köpte en ny whiteboard till konferensrummet.

Det känns jätteskönt att hela kontoret har fått sig en uppfräschning nu inför jul och det nya året. Snart är det dags att sätta upp ljusstakar och julpynta lite. Vi försöker att hålla en lagom nivå, samtidigt som det finns dom som verkligen älskar julen på kontoret och skulle vilja gå bananas med pyntet, så finns det dom som avskyr julen och inte vill se en enda julkula. Det gäller att vara konsekvent när man är en arbetsplats, men jag tycker ändå att det måste finnas lite mysfaktor.

Nästa vecka är vi inbokade på julbord på hotellet i stan och det ser jag verkligen fram emot. Det är alltid så roligt att hitta på saker med kollegorna utanför kontoret. Men som jag nämnde så finns det alltid dom som verkligen inte gillar julen och dom vill givetvis inte följa med på julbordet heller. Det är tur att vi även har andra aktiviteter under året så att det finns andra grejer dom vill följa med på.

Som förlag så kommer vi ha en julkalender, en lucka per dag, fram till julafton. Denna kommer visas upp på instagram och Facebook och det den kommer innehålla är antingen en tävling, där man kan vinna någon av våra böcker, att få skriva en egen bok utifrån motivering om vad man vill skriva om, eller så är det fina erbjudanden på block och pennor, bokmärken av duktiga konstnärer. Tror till och med någon lucka innehöll läsglasögon för dom som behöver det. Hoppas att det kommer bli riktigt lyckat! Vi har gjort något liknande tidigare år, men nu ska vi satsa lite extra på sociala medier och att synas på ett bra sätt.

Ser ni fram emot julen?