Helgbestyr

Kära vänner, välkomna tillbaka!

Hoppas att ni haft en skön vecka och hunnit njuta av solen som faktiskt tittat fram en hel del. Jag försöker att få till en promenad på lunchrasten de dagar solen är framme för att samla lite extra D-vitamin och för att piggna till i den friska luften. Det är härligt tycker jag! Har ni några bra vanor för att hålla energinivån så högt upp som möjligt? Jag har hållit på med meditation ett bra tag och det är helt klart en favorit. Så mycket information som min hjärna får processa under en arbetsvecka så behöver den verkligen lite lugn och ro med jämna mellanrum.

I helgen kommer ett gäng vänner hem till oss och vi ska ha något som liknar ”Halv åtta hos mig”, fast i knytisstyle. Jag och min man står för huvudrätten, ett par står för förrätten, de tredje paret för efterrätten och barnen för snacks och godis. Dom ska få med sig en slant och gå till affären och handla precis det dom vill medans vi vuxna förbereda maten här hemma. Vi brukar köra detta konceptet med jämna mellanrum och varierar vem vi är hemma hos. Väldigt uppskattat av alla!

Jag och maken bestämde oss för att bjuda på en spansk rätt ikväll som heter paella och i veckan införskaffade vi oss en Paellapanna 40 cm. Eftersom vi aldrig har lagat den här rätten förut så ska det bli väldigt spännande och jag hoppas verkligen att resultatet blir bra så vi inte skämmer ut oss, haha. Det är tur att det är trerätters + snacks ifall det blir misslyckat så dom inte åker härifrån hungriga i alla fall. 

Skämt och sida, jag är inte alls orolig för maken är riktigt vass i köket. Han överraskar mig alltid med goda smaker och nya kombinationer. Om du inte har hittat kärleken och gift dig än, leta efter en man som kan laga mat. Det är fantastisk lyxigt!

Något jag tycker är väldigt roligt när det kommer till bjudningar är att dekorera och duka fint. Då plockar jag fram finporsliner, köper passande servetter och färska blommor. Jag gillar att plocka in naturen i hemmet och plockar ofta något i trädgården eller skogen som passar årstiden. Nu är vi nog alla ganska sugna på våren och jag har varit ute och hittat lite blåbärsris som jag ska blanda upp med tulpaner i borsvaser. Jag har köpt nya servettringar och har plockat fram mina finaste ljuslyktor. Dottern har fått i uppgift att sätta ihop en passande spellista på spotify så vi får lite extra mysig stämning. Nu ska jag köra av golvet med dammsugaren och sedan hoppa in i duschen.

Hoppas ni får en mysig helg!